Dánia feloldotta a korlátozásokat, átlépték kritikus pontot

Dánia kedden feloldotta a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében korábban elfogadott korlátozó intézkedéseket, annak ellenére, hogy a fertőzöttségi mutató továbbra is magas. Már nem kötelező a maszkviselés, és eltörölték a zöldigazolvány kötelező felmutatását is – írja a HotNews.

A nyilvános rendezvényeken ezentúl nem korlátozzák a résztvevők számát, ahogy a szórakozóhelyeken sem kötelező az egészségügyi maszk viselése. A Dániába beutazóknak azonban továbbra is igazolniuk kell, hogy felvették a koronavírus elleni oltást.

Fotó: Adobe Stock

A dán hatóságok legutóbb szeptemberben enyhítették az intézkedéseket, ezeket azonban fokozatosan visszaállították, miután az esetszámok növekedni kezdtek. Az elmúlt héten Dániában naponta 33–47 ezer napi új esetet azonosítottak, a kórházak mégsem voltak túlzsúfoltak. Ennek oka a magas átoltottsági arány lehet – írja a DPA hírügynökség.

„Túl vagyunk a kritikus szakaszon” – mondta Mette Frederiksen dán miniszterelnök múlt héten, amikor bejelentette az intézkedések feloldásának várható időpontját. „Készen állunk, hogy kilépjünk a koronavírus árnyékából. Búcsút mondunk a korlátozásoknak és üdvözöljük a régi életet” – mondta Frederiksen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?