Csütörtökön kezdődnek az Udvarhely Napok

Idén június 23–26. között ünnepel Székelyudvarhely, a négynapos rendezvénysorozat idén több helyszínen, és a zene évéhez igazodva több színpaddal, több zenei műfajjal várja az érdeklődőket.

Kétéves szünet után szervezik meg Székelyudvarhelyen az Udvarhely Napokat, a tervek szerint az idei évvel kezdődően ezentúl mindig az udvarhelyi egyházi felekezetek kiegyezésének évfordulójához, június 26-ához igazodva.

A szervezői munka során kérdés volt, hogy idén a helyi értékekre vagy nagynevű külföldi előadókra helyezzék a hangsúlyt, végül nem került egyikre sem, a szervező polgármesteri hivatal és a Művelődési Ház a kettő közötti egyensúlyra törekedett.Fotó: udvarhely.ro

Megújult a koncepció, összesen hét helyszínen zajlanak az események, a zene évéhez igazodva színpadból is több lesz, különböző helyszíneken különböző zenei műfajokkal várja a zenekedvelőket az összesen 29 fellépő. A legnagyobb nevek közé tartozik Geszti Péter, Hobo, a Honeybeast, az Anima Sound System, de külön helyszínen biztosítanak fellépési lehetőséget a helyi zenekaroknak is.

A Haáz Rezső Múzeum a Múzeumok Éjszakájával kapcsolódik a rendezvénysorozathoz, de kivette részét a szervezésből a városi könyvtár, az Udvarhely Néptáncműhely és egy bábelőadással a Tomcsa Sándor Színház is.

A Hargita Business Center (HBC) a városnapok dátumára tette át az éves konferenciáját, összesen tizenhat civil szervezet és intézmény szervez programokat az Udvarhely Napokra, a Civil-városban szakmai beszélgetésekkel, kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket.

A rendezvény teljes programja megtalálható a FestivApp nevű mobilalkalmazáson, illetve az esemény Facebook-oldala is szolgál információkkal a csütörtöktől vasárnapig tartó programkínálatról.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?