Bűnösnek vallotta magát Shakira, elkerülte a börtönt

A barcelonai ügyészséggel kötött megállapodása részeként hétfőn bűnösnek vallotta magát adócsalás bűncselekményében Shakira kolumbiai énekesnő, hogy biztosan elkerülje a börtönt.

Fotó: Shakira Facebook-oldala

Az egyezség értelmében 7,3 millió eurós pénzbírságot kell megfizetnie, és – büntetlen előéletére tekintettel – hároméves felfüggesztett börtönbüntetést kap.

Az ügyészség eredetileg 23,8 millió eurós büntetést és nyolc év két hónapos szabadságvesztést kért Shakirára.

„Most az a legfontosabb számomra, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy a gyermekeim teljes életet éljenek, és arra összpontosítsak, ami igazán fontos: látni őket felnőni és időt tölteni velük, és nem kitenni őket annak a gyötrelemnek, hogy az anyjukat egy büntetőperben látják” – fogalmazott az ügyben kiadott közleményében a világsztár.

A hatalmas médiaérdeklődés övezte bírósági eljárás hétfőn vette volna kezdetét Barcelonában, ahol az énekesnő reggel meg is jelent jogi képviselői kíséretében.

A vádirat szerint Shakira 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, holott a Barcelona korábbi labdarúgójának, Gerard Piquenek a volt feleségeként hosszabb ideig Spanyolországban élt. Ennek bizonyítására az ügyészség 117 tanút idézett be. Shakira – teljes nevén Shakira Isabel Mebarak Ripoll – különválásuk után költözött Miamiba.

A Grammy-díjas énekesnő korábban ártatlanságának hangsúlyozása mellett már befizette a spanyol adóhatóság által követelt 14,5 millió eurós tartozás, és további három millió euró kamatot.

Emlékezetes, hogy korábban több labdarúgónak is problémája akadt a spanyol adóhatósággal. Többek között Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Diego Costa is megállapodást kötöttek, hogy jelentős bírság mellett ne kelljen börtönbe vonulniuk. Xabi Alonso ellenben megnyerte a pert a hatósággal szemben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?