Több mint 4000 adós háromszékitől 36 millió lejes tartozást hajtott be az adóhatóság

A Kovászna megyei Pénzügyi Hivatal idén szeptemberig valamivel több mint 1 milliárd lejnyi adót gyűjtött be magán és jogi személyektől. Az adókötelezettségek 96.57 százalékát sikerült behajtani, abszolút számokban kifejezve 36,7 millió lejjel kevesebb adó folyt be az államkasszába mint amennyivel számoltak.

Illusztráció | Fotó: Pixabay

A Kovászna megyei Pénzügyi Hivatal által a prefektúrán bemutatott jelentésből az derült ki, hogy idén január és szeptember között összesen több mint 132 millió lejnyi adótartozás behajtása érdekében 14.084 felszólítást küldtek. Végső esetben 4.151 bankszámlát zároltak és 36.4 millió lejnyi adótartozást hajtottak be. Emellett 9,4 millió lej értékben zároltak 2.033 számlát adósokkal kapcsolatban álló partnereknél, azaz harmadik félnél.

A háromszéki adóhatóság a számlazárolásokon túl különböző vagyontárgyakat is lefoglalt, hogy behajtsák az állam fele felhalmozott tartozásokat. Ez szerint idén 33 ingatlant foglaltak le 2,5 millió lej értékben és 210 ingóságot koboztak el 5,7 millió lej értékben lej értékben. A Kovászna megyei Pénzügyi Hivatal jelentése szerint idén még 77,8 millió lejt kell behajtaniuk de ennek az összegnek a 32%-a az adósságok átütemezéséből származik. Háromszéken az állam fele tartozásokat felhalmozók többsége magánszemély.

Mint arról beszámoltunk, Máthis István a Kovászna megyei Pénzügyi Hivatal igazgató helyettese a Maszol érdeklődésére tapintatos számlazárolást ígért. Leszögezte: minden esetben felszólítást küldenek az érintetteknek és az e-Popriri rendszer bevezetésével javították a kommunikációt a bankok és az adóhatóság között, így már nem fordul elő, hogy a bankok több pénzt utalnak az államnak, mint a tartozás összege. Máthis István a Privát Virtuális Tér, azaz SPV-nek nevezett rendszer használatára ösztönzi az adófizetőket, amely által kézben tarthatják adóügyeiket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?