Az EB fenntartja, hogy Bulgáriának, Romániának és Horvátországnak a schengeni térségben van a helye

Az Európai Bizottság hétfőn ismételten hangsúlyozta, hogy Bulgária, Románia és Horvátország eleget tesz a schengeni csatlakozás „valamennyi követelményének”, és arra számít, hogy egyes országok ellenkezése ellenére a tagállamok csütörtökön pozitív döntés hoznak erről – írja az EFE.

A spanyol hírügynökség beszámolója szerint az európai életmód előmozdításáért felelős biztos, Margaritis Schinas egy sajtótájékoztatón azt üzente azoknak a tagállamoknak, amelyek „kételkednek” az Európai Bizottság értékelésében, amely szerint Bulgária és Románia felkészült a schengeni csatlakozásra, hogy felvételük a térségbe „valójában nem kevesebb, hanem több és hatékonyabb határellenőrzéshez fog vezetni”.

Forrás: Wikipédia

„Úgy gondolom, hogy a vitának ezt a részét most, a döntés kritikus pillanatának közeledtével, nyilvánosságra kell hozni. Ez egy mítosz, és nem tisztességes azt az érvet hangoztatni, hogy (...) a bővítés kevesebb határellenőrzést jelent. Több és hatékonyabb ellenőrzésről van szó” – jelentette ki az EB alelnöke.

Az EFE szerint Margaritis Schinas ezzel Ausztriának és Svédországnak a román és bolgár csatlakozással szembeni fenntartásaira, illetve Hollandiának arra a bejelentésére reagált, hogy meg fogja vétózni Bulgária felvételét a belső határellenőrzések nélküli térségbe.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?