A tanúk meghallgatásával folytatódott Nyíregyházán a gyilkos román orvos pere

A gyilkosság előtt két éven keresztül zaklatta áldozatát az a nagyváradi orvos, aki 2016-ban különös kegyetlenséggel megölte volt kedvesét és a nő férjét Nyíregyházán. Erről több tanú is beszámolt a nyíregyházi törvényszék hétfői ülésén.

Mint korábban írtuk, a román tüdőgyógyász szakorvos a munkahelyén szeretett bele a kétgyerekes családanyába. Dan Stamatiu a volt kedvesét és a férjét a gyerekeik szeme láttára lőtte le 2016 augusztusának végén a nyíregyházi házukban. A 40 éves nő meghalt, férjét életveszélyesen megsebesítette.Fotó: police.hu

A gyilkossággal vádolt férfi ügyében a nyíregyházi törvényszék tanúkat hallgatott meg a hétfői tárgyaláson – számolt be az ATV.  Meghallgatta többek közt a vádlott könyvelőjét, az elhunyt sértett védőjét, illetve a vádlott barátait is. A bíróság a tárgyalást tanúkihallgatásokkal folytatja, utána az eljárás során kirendelt szakértők meghallgatása következik.

A tárgyaláson volt olyan tanú, aki azon csodálkozott, hogy egy tanult, gyógyításra felesküdött férfi miként tudott így kifordulni magából. Az már korábban ismert volt, hogy a nő és a gyilkosa között szerelmi kapcsolat állt fent. Ezt szakította meg az asszony.

A tanúktól a vádlott is kérdezett. Balogh Csilla Tünde, az orvos ügyvédje szerint védencének voltak észrevételei és különböző kérdései is. „Azt gondolom, hogy a tanúk meghallgatása azért is fontos része a bizonyítási eljárásnak, mert vallomásaik alapján sikerül a bíróságnak feltárni, hogy a cselekmény hogyan történhetett” – tette hozzá Balogh.

Az is kiderült, hogy a román orvos a nőt a szakítás után évekig zaklatta. Az asszony már a feljelentést fontolgatta. Helmeczy László, a család ügyvédje elmondta, hogy a tragédia előtt nem sokkal már a zaklatási eljárást indították volna meg. Helmeczy úgy látja: teljesen egyértelmű, hogy a férfi előre kitervelt módon követte el a gyilkosságot és lőtte le a férjet is. Fegyvert vásárolt, majd követte áldozatát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Dan Stamatiu korábban beismerő vallomást tett a bíróság előtt, de tagadta, hogy előre kitervelten gyilkolta volna meg nyíregyházi szerelmét. A tárgyalás pénteken folytatódik.

Kapcsolódók

Kimaradt?