Otthon akart karácsonyozni a Nyíregyházán gyilkoló román orvos

Kérvényt adott be a nyíregyházi gyilkossággal vádolt román orvos, hogy otthon, házi őrizetben tölthesse a karácsonyt a börtön helyett – tudta meg a Blikk.

Dan Stamatiu még augusztus 31-én, otthonukban támadt rá egy családra – hétéves gyerekeik szeme láttára lőtte fejbe az anyát és az apát, a nő bele is halt a sebesülésbe. Ezek után Romániába menekült, hogy ott vessen véget életének, de még mielőtt öngyilkosságot követhetett volna el, a rendőrök elfogták.

Lucian Negrutiu, a tüdőgyógyász ügyvédje elmondta: a házi őrizetre vonatkozó kérvényüket elutasították. Így az ünnepeket a börtönben töltötte cellatársaival, akikkel az ügyvéd szerint kifejezetten rossz a viszonya. Már korábban kérvényezték, hogy a gyilkost elmeszakértő vizsgálja meg, mert kérdéses, hogy beszámítható-e, és attól is tartanak, hogy újabb öngyilkossággal próbálkozik.

Az orvos Romániában tölti előzetes letartóztatását, először ott kell felelnie fegyvercsempészetért és illegális fegyverviselésért. Az ezekért kapott büntetés letöltése után kerül sor a Magyarországnak való kiadatásra a gyilkosságért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?