banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

A Fidesz szerint az EPP balra tolódott, Weber szerint a Fidesz távolodott el a néppárttól

Az Európai Néppárt (EPP) balra tolódik, folyamatosan veszíti el karakterét – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő Brüsszelben szerdán, míg Manfred Weber, az EPP európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője azt mondta, hogy Fidesz az elmúlt években eltávolodott a néppárt kereszténydemokrata értékeitől.

Az Európai Néppárt (EPP) balra tolódik, folyamatosan veszíti el karakterét. A Fidesz véleménye szerint ideje lenne, hogy a pártcsoport visszatérjen a Nemzetek Európája koncepcióhoz, és elfogadja: a hagyományos kereszténydemokrata értékeknek helye van az európai politikában – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő Brüsszelben szerdán.

Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva elképesztőnek nevezte, hogy a koronavírus-járvány közepette a járvány leküzdésében való tevékeny szerepvállalás helyett az EPP EP-frakciója alapszabálya módosításával van elfoglalva. A Fidesz EP-képviselői számára elfogadhatatlan, hogy megváltoztatva a működési szabályzatot a frakció képes legyen „elnémítani" a képviselőcsoportot. A fideszes képviselők ezért úgy döntöttek, kilépnek az Európai Parlament néppárti frakciójából – emelte ki a képviselő.

A Fidesz az elmúlt években eltávolodott az Európai Néppárt (EPP) kereszténydemokrata értékeitől, a magyar párt már nem ugyanazon az alapokon áll, mint kezdetben a pártcsoport alapítói – jelentette ki Manfred Weber, az EPP európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője szerdán Brüsszelben.

Weber nemzetközi újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, az EPP európai parlamenti frakciója alapszabály-módosításának nagyarányú elfogadása megmutatta, hogy a Fidesz elszigetelődött a pártcsaládon belül.

A frakcióvezető sajnálatát fejezte ki, hogy a pártcsoport nem volt képest kezelni a kialakult helyzetet, nem volt képes megőrizni egységét. Kiemelte, „hídépítőként" mindig az egység megőrzésén és azon dolgozott, hogy közelítse az eltérő álláspontokat. Véleménye szerint azonban a másik oldalon nem állt senki, aki fogadta volna a hídépítők jószándékát.

Az Európai Unióban naponta több ezer ember veszti el az életét. Az Európai Néppárt parlamenti frakciója mégis azzal van...

Közzétette: Novák Katalin – 2021. március 3., szerda

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben fejezte ki csalódását Manfred Webernek, hogy „miközben több százezer európai ember kerül kórházba (...) ez alatt az EPP képviselőcsoportját belső adminisztratív ügyek bénítják meg, és azzal foglalatoskodik, hogy elnémítsa és letiltsa demokratikusan megválaszott európai parlamenti képviselőinket.”

(Nyitóképen: Orbán Viktor és Manfred Weber | Fotó: MTI)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?