Részletek a gyilkosságról: őrjöngött a háromszéki kamionos

A szigetszentmiklósi szálloda mosókonyhájába ölte meg a takarítónőt a háromszéki kamionos. Kollégái megpróbáltak segíteni az áldozatnak, de erre esélyük sem volt, az őrjöngő férfi fél perc alatt halálra verte. Utólag azt vallotta: a sátánt látta a nőben – számolt be a rendőrség.

Mint korábban írtuk, a 31 éves F. Zs. Lórándot jelenleg elmegyógyintézeti megfigyelés alatt tartják Budapesten. Az eddigi információk szerint ugyanis a férfi egy semmiségnek tűnő vita hevében okozott halálos sérülést az áldozatnak. Horváth Sándor, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályvezetője szerint nekiesett az 59 éves takarítónőnek, és addig nem állt le, amíg nem végzett vele.

Súlyos mentális betegségben szenved. F. Zs. Lóránd feleségétől korábban megtudtuk: férje súlyos mentális betegségben szenved, és az utóbbi időben nem szedte a gyógyszereit. "Soha nem volt agresszív senkivel. Még ordibálni sem hallottam az utóbbi három évben”  – mondta a Sepsiszentgyörgyön élő nő. A házaspár jelenleg válni készül, és van egy két éves kislányuk.

Társaságra vágyott

F. Zs. Lóránd egy nagy fuvarcég alkalmazottja. Sepsiszentgyörgyön él, és csak a munkája miatt szokott szállodában megszállni Magyarországon. A gyilkosság napján egy másik motelban próbált szobát kivenni, de az megtelt, így került Szigetszentmiklósra. Már az elején feltűnt a személyzetnek a furcsán viselkedő férfi – számolt be rendőrségi forrásokra hivatkozva a Duna TV.

Kihallgatásán úgy fogalmazott, társaságra vágyott. A nyomozók elmondták, hogy a szálloda édességkészletét felvásárolta, majd azt osztogatva próbált magának társaságot találni. Majd éjjel 11 körül látszólag céltalanul kóvályogni kezdett a hotelben. Benyitott a vendégek elől elzárt részlegekbe is, ami miatt az alkalmazottak többször rászóltak. A férfi kétszer vissza is ment a szobájába. Aztán harmadjára a mosókonyha felé vette az irányt.

Azt vallotta: sátánt látta a nőben

Miután felszólítás ellenére nem tágított a mosókonyhából, a takarítónő utána ment, hogy megnézze ott van-e még. A tettes közben elbújt a lepedők mögött és elszántan várt. Amikor a takarítónő belépett, a gyilkos nekiesett és ököllel ütni kezdte a nő fejét. Az asszony sikítozva kért segítséget, de mire a gondnok és egy másik takarító odaért, már élettelenül feküdt a földön.

A gyanúsított egy szék lábával a gondnokot is leütötte, akinek a fején széttört a bútordarab és később súlyos sérülésekkel kórházba szállították. Így a segítségül érkező alkalmazottak menekülni kényszerültek, értesítették a rendőrséget. Bár az egyenruhások hamar kiértek, de addigra a takarítónő már halott volt. Gyilkosát a szállodában fogták el.

A férfi zavart állapota a rendőröknek is feltűnt: artikulálatlanul őrjöngött, és azt mondta, hogy felsőbb hatalom parancsolta neki. A sátánt látta a nőben, és ezért végzett vele. Később azt állította, hogy korábban már kezelték pszichiátrián is.

Megfigyelés alatt tartják

Először halált okozó testi sértéssel gyanúsították meg, a bíróság viszont úgy látja az iratokból, hogy a minősítés lehet akár különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés is. Elrendelték előzetes letartóztatását, így 30 napig biztosan fogoly marad.

A bíróság arról is döntött, hogy a gyanúsított nem a börtönbe, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet kerül megfigyelésre. Itt őrzik és gyógyítják azokat, akik ugyan bűnt követtek el, de pszichiátriai betegségük miatt nem lehet őket elítélni, fegyházba zárni. Ezt a szokatlan eljárást, akkor rendelik el, ha felmerül a tettes beszámíthatatlansága. A bírósági közlemény szerint a bűncselekmény körülményei és a férfi vallomása eredményezte ezt a kényszerintézkedést.

Az áldozat segítségére siető kolléganő sokkos állapotba került, most is pszichiátrián kezelik, állapota olyan súlyos, hogy a rendőrök még nem tudták kihallgatni.

Kapcsolódók

Kimaradt?