banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Bírálta a Fehér Ház Hillary Clinton szereplését a Grammy-gálán

Élesen bírálta a Fehér Ház a Fehér Ház Hillary Clinton szereplését a vasárnap esti Grammy-gálán. 

A Demokrata Párt volt elnökjelöltje a gálán részletet olvasott fel Michael Wolff Tűz és düh - Trump a Fehér Házban című bestselleréből.

A Fehér Ház szóvivője hétfői nyilatkozatában úgy foglalt állást, hogy Hillary Clinton felolvasása „a Trumpról szóló pletykakönyvből” gyakorlatilag nem más, mint „a valóságot nem érzékelő liberálisok panasza.”  Raj Shah leszögezte: „a baloldal és Amerika elitközpontjai nem érzékelik a valóságot arról, hogy mi történik ebben az országban és azt a nagyszerű munkát, amelyet az elnök végez”. 

Hillary Clinton, akit Donald Trump legyőzött a 2016-os elnökválasztáson, a vasárnap este tartott zenei díjátadó gálán a könyvből azt a részt olvasta fel, amelyben Wolff azt állította, hogy Trump azért kedveli csak a McDonalds hamburgerjeit, mert régóta attól tart, hogy megmérgezik. Clinton mellett a gálán mások is bírálták az elnököt, vagy felolvastak az idézett könyvből, vagy a díjat elfogadó beszédeikben fogalmaztak meg kritikát. 

Minderre Twitter-bejegyzésben reagált Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet és ifjabb Donald Trump, az elnök idősebb fia is. Haley arról írt: mindig szerette ezt a gálaestet, de ezúttal „tönkretették azzal, hogy felolvastak a Tűz és düh című könyvből. Nem kell szeméttel keverni a nagyszerű zenét”. Ifjabb Donald Trump azt hangsúlyozta: „Úgy tűnik, a felolvasás az álhíreken alapuló könyvből nagy vigaszdíj az elnökség elvesztéséért”. 

A Wolff könyvében megfogalmazott állításokat többen cáfolták, egy rádióinterjúban a szerző is elismerte, hogy Donald Trump munkatársai közül olyanokra is hivatkozott, akikkel nem beszélt személyesen. Mindazonáltal a könyv Donald Trump és Steve Bannon, az elnök stratégiai főtanácsadója nyilvános szakításához vezetett. Wolff a könyvben Bannont jelölte meg információi egyik fő forrásaként.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kimaradt?