A világ két legnagyobb betleheme Európában van

A legnagyobb beltéri betlehem Svájcban van, a legnagyobb kültéri pedig egy egész domboldalt elfoglal az olasz Riviérán - tájékoztat az EuroNews.

A világ legnagyobb betlehemét láthatják a látogatók a svájci Einsideln városában. A félkörben, mintegy 80 négyzetméteren elnyúló műanyag tájon, a 30 métert is meghaladó festett háttér előtt több mint 450 figurát helyeztek el. Az óriás-betlehem eredetijét az 1930-as évek elején építette egy dél-tiroli mester, hatalmas sikerrel állította ki Tirolban és Észak-Olaszországban, majd 1953-ban eladta a figurákat Einsiedeln városának.

"Ez a jelenet egy zseniális módja, hogy érthetőbbé váljon a karácsonyi történet - mondta Urban Federer, a helyi apátság apátja. - Sokféle betlehem létezik Spanyolországtól Észak-Európáig, mind saját hagyományokkal. Jobban megértjük az egyes kultúrákat és időszakokat. Így érthetőbb lesz a karácsonyi történet is".

Közben az olasz Riviérán 2007 óta tizenegyedszer avatták fel a világ legnagyobb fénybetlehemét. A Manarola városa fölötti domboldalon 300 életnagyságú figurát állítottak fel, amelyek újrafelhasznált anyagokból készültek. 15 ezer izzóval borították be őket . Az ötlet és a kivitelezés egy nyugalmazott vasutas munkáját dicséri, aki 1976-tól 30 éven át dolgozott az installáción. Az idei betlehemes fényjátékot tűzijáték zárta.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?