Biztonságban vannak a bergkameni tűzvész román áldozatai

Biztonságban vannak azok a román állampolgárok, akik a németországi Bergkamen településen kigyulladt lakóházban éltek, nyilatkozták szombaton a külügyminisztérium képviselői. Románia Bonni Főkonzulátusának képviselői elkérték az érintett személyek személyi adatait és az elérhetőségeiket.

A külügyminisztérium szombati közleménye szerint a főkonzulátus csapata a helyszínre érkezett, hogy konzuli segítséget nyújtson a tűzvész áldozatainak.A beszélgetések során kiderült, hogy a román állampolgárok Németországban dolgoznak, építőipari munkások és hivatalos munkaszerződésekkel rendelkeznek. A tűzvész áldozatai nem kérték a konzulátus segítségét, azt nyilatkozták, hogy a személyes okirataik nem sérültek meg a tűz során.

 

 

A munkásokat több ingatlanban szállásolták el egy közeli városban, és mindannyian biztonságban vannak.

Több mint 30 személy került kórházba a németországi Bergkamen városban, miután tűz ütött ki pénteken egy lakóházban. 33 személyt kórházba kellett szállítani füstmérgezés miatt, közülük heten súlyos állapotban vannak, de nem életveszélyben- közölte az Agerpres hírügynökséggel a külügyminisztérium.

Péntek este a külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy a kórházban kezelt személyeket már kiengedték, a németországi munkáltató pedig megerősítette a konzulátusnak, hogy minden érintett román állampolgárt sikerült új helyszíneken elszállásolniuk.

Kapcsolódók

Kimaradt?