Azonnal pofont kapott Németországban egy náci karlendítés után egy turista

Megütötte egy járókelő azt a részeg amerikai turistát, aki többször is náci karlendítést mutatott be Drezda belvárosában – közölte a rendőrség vasárnap.

Németországban komolyan veszik a jelek szerint a náci jelképek használatát tiltó törvényt. Múlt héten két kínai turista sértette meg Berlinben a jogszabályt. Drezdában is eljárást indítottak egy részeg amerikai ellen, de azt az embert is keresik, aki megütötte őt.

A 41 éves amerikai ellen eljárást indítottak a náci jelképek és jelszavak használatát tiltó németországi törvény megsértése miatt. A kisebb sérüléseket elszenvedő turistánál az őrizetbe vétele után különösen magas véralkoholszintet mutattak ki.

A náci karlendítést bemutató férfit bántalmazó járókelő elmenekült a helyszínről a szombat reggeli incidens után, őt testi sértés miatt keresik a hatóságok.

Augusztusban ez már a második eset volt, hogy Németországban külföldi turisták náci karlendítés miatt kerültek összetűzésbe a hatóságokkal. Múlt hét végén két kínai turistát vettek őrizetbe, miután náci karlendítéssel pózoltak és fotózkodtak a szövetségi parlament (Bundestag) épülete előtt Berlinben. A parlament őrei vették őket észre, majd értesítették a hatóságokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?