Idén is járőröznek román rendőrök Hajdúszoboszló utcáin

Az idei turisztikai idényben ismét két román rendőr segíti a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját Hajdúszoboszlón. A magyar rendőrök a romániai Bihar megyében fognak járőrszolgálatot ellátni.

Gyurosovics József a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Alin Antoniu Hanis, a romániai Bihor Megyei Rendőr-felügyelőség főbiztosa együttműködési megállapodást írtak alá Ártándon.

Az együttműködés célja a szakmai tapasztalatok cseréjén túl, hogy a rendőrök az idegenforgalmi szempontból kiemelt jelentőségű területeken járőrözzenek és segítsék a magyar, valamint a román turisták és a helyi rendőri szervek közötti kapcsolatfelvételt, kommunikációt.

Az előző évek gyakorlata során kialakított együttműködés alapján a román rendőrök július 24-től augusztus 21-ig Hajdúszoboszlón, míg a magyar rendőrök Bihar megyében látnak el szolgálatot.

A közös járőrszolgálatok hozzájárulnak az üdülőváros közbiztonságának, közrendjének megszilárdításához, a szabálysértések és bűncselekmények megelőzéséhez, valamint a turisták nyugalmának biztosításához.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?