Idén is közösen járőröznek román és magyar rendőrök

Ahogy 2007 óta minden évben, idén is ismét lesz közös magyar-román járőrszolgálat Bihar és Hajdú-Bihar megyében. Az erről szóló megállapodást hétfőn írta alá Liviu Popa Bihar megyei rendőrfőkapitány és Gyurosovics József rendőr dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Liviu Popa elmondta, hogy járőrözés a Prümi Szerződés alapján folyik, azonban a két megye rendőrei még szorosabb együttműködésre számíthatnak azután, hogy Románia belép a schengeni övezetbe. A rendőrfőkapitány hozzátette, jelenleg is kiváló az együttműködés a két határmenti megye rendőrsége között.

A magyar rendőrségnek kiemelt feladatköre a turisztika idény, Hajdú-Bihar megye kiemelt turisztikai terület, Hajdúszoboszló pedig a közép-európai wellness-turizmus központja, ahova nagyon sok román állampolgár is érkezik, fogalmazott Gyurosovics József. „Felkészült és tapasztalt kollégák látják el ezt a járőrszolgálatot mindjét oldalon” – mondta Gyurosovics, aki a feladatok közül elsősorban a felvilágosítást- és a segítségnyújtást emelte ki. A járőrök közös közterületi szolgálatot is ellátnak.

Kérdésünkre Liviu Popa elmondta, hogy július 25. augusztus 24. között tartanak  közös járőrözéseket, Bihar megyében Félixfürdőn és a pádisi fennsíkon, Gurosovics Józseftől pedig megtudtuk, hogy a közös járőrszolgálat Hajdúszoboszlón lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?