Johannis: a kétsebességes Európa problémája szinte teljesen megszűnt

A kétsebességes Európa problémája szinte teljesen megszűnt, nyilatkozta hétfőn Berlinben Klaus Johannis államelnök az Angela Merkel német szövetségi kancellárral folytatott megbeszélést követően.

A kancellárral tartott közös sajtótájékoztatón arról kérdezték a román államfőt, miként vélekedik a kétsebességes Európáról szóló elképzelésről, mire az államelnök azt válaszolta, hogy ez a probléma már nem aktuális.

"Időközben ez a probléma megszűnt (...) Úgy gondolom, hogy ez részben kommunikáció, meghatározás kérdése volt. A nyugat-európai országok számára fontos volt, hogy ne legyenek olyan országok, amelyek akadályoznak bizonyos projekteket, számunkra, kelet-európai országok számára pedig az volt a fontos, hogy ne legyenek olyan projektek, amelyekben mi nem vehetünk részt. Időközben tisztázódtak ezek a kérdések, mindenki egyetértett abban, hogy a tagállamoknak meg kell adni a lehetőséget, hogy eldönthessék, részt vesznek-e vagy sem bizonyos projektekben" - nyilatkozta Klaus Johannis államelnök. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?