Dragnea: a PSD-t nem fenyegeti a kettészakadás veszélye, remélem, az ALDE-t sem

Nem fenyegeti a kettészakadás veszélye a Szociáldemokrata Pártot (PSD), jelentette ki a formáció elnöke egy csütörtök esti televízióműsorban. Liviu Dragnea hozzátette: reméli, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetségét (ALDE) se fenyegeti ez a veszély. 

A România TV-nek adott interjúban Dragnea úgy vélekedett: nem lesz szakítás a PSD-ALDE alakította kormánykoalícióban. „Nem hinném. De ez nem azt jelenti, hogy valaki vagy valakik ne akarnák ezt” – válaszolta Dragnea az erre vonatkozó kérdésre, hozzátéve: minden lehetőt megtett, hogy az ALDE társelnökei között jó legyen a viszony. „Minden tőlem telhetőt megtettem, és jó barátként most is megteszek, hogy Tăriceanu úr és Daniel Constantin úr között jó legyen a viszony. Remélem, tartós is lesz, mert nekünk fontos, hogy az ALDE-ban rendben menjenek a dolgok. Az utóbbi napokban mindenféle híreket hallottam, remélem, nem igazak. A PSD-t pedig nem fenyegeti a kettészakadás veszélye” – jelentette ki Liviu Dragnea.

Az általa említett „hírekről” azt mondta: úgy hallotta, hogy „Daniel Constantin úr nem tudom miféle lépéseket akar megtenni. De én beszéltem Daniel Constantin úrral, és azt mondta nekem, hogy nem fontolgat ilyesmit. Legalábbis nekem így mondta” – fogalmazott a PSD elnöke a România TV-nek adott 

Kimaradt?