banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Nyolcvanezer gyermekre vár éhhalál Nigériában

Csaknem félmillió gyerek néz szembe éhínséggel Nigéria északkeleti részén, és közülük 80 ezren éhen is fognak halni, ha nem kapnak segítséget - figyelmeztetett kedden az ENSZ Gyermek Gyorssegélyalapja, az UNICEF.

A térségben a Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezet rémuralma miatt alakult ki humanitárius válság. „Ami válságként indult, abból mára katasztrófa lett” – mutatott rá Anthony Lake, az UNICEF vezetője.

Lake elmondta: Nigéria Borno államának nagy része teljesen hozzáférhetetlen, oda semmilyen segély nem tud eljutni. „Borzasztóan aggódunk az ottrekedt gyerekekért” – húzta alá Lake.

Muhammadu Buhari nigériai elnök közben már több mint egy éve kijelentette, hogy a Boko Haramot „gyakorlatilag legyőzték”, és ki is tart emellett, azt állítva, hogy a segélyszervezet adományokért kuncsorogva eltúlozza a helyzet súlyosságát.

Az AP amerikai hírügynökség viszont már ősszel arról számolt be, hogy az egyébként a segélyszervezetek számára hozzáférhető Maiduguriban, a térség legnagyobb városában is rendszeresen halnak éhen gyerekek. Az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet több ezer éhen halt gyerekről számolt be.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?