banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Szír béketárgyalások: az USA kész bedobni a törölközőt

A béketárgyalásoknak nem sok eredménye van, az Egyesült Államok kész a törölközőt is bedobni – röviden így összegezhető az amerikai külügyminiszter nyilatkozata az elmúlt napok szíriai bombázásai után, amelyekben az orosz erők civil célpontok ellen is egyre több bizonyítékkal igazolhatóan részt vettek.

"Ami Aleppóban történt, megbocsáthatatlan" – idézte az amerikai külügyminisztert az EuroNews. Kerry szerint a béketárgyalásoknak nevezett folyamat sehova nem vezet, a bombázások után a tárgyalóasztalnál elhangzó érvelések nehezen vehetők komolyan.

Az orosz fél határozottan cáfolja azokat az állításokat, amelyek szerint a civil áldozatokért és az ENSZ segélykonvojának bombázásáért felelőssé lehetne tenni.

Az orosz külügyi szóvivő, Maria Zaharova sajtótájékoztatóján azt mondta: különbséget kell tenni a magát békés ellenzéknek nevezők és a terroristák között. Ahogy fogalmazott, erre szeretnék felhívni először is az Egyesült Államok figyelmét és mindenki másét, aki a térségben jelen van. Az orosz külügyi szóvivő szerint nehéz meghatározni, hogy hol húzódik a határ a szélsőségesek és a Washington által támogatott, magát mérsékelt ellenzékiek között.

Mindeközben Aleppóban két millió ember él vezetékes víz nélkül, miután az rendszert napokkal ezelőtt szétbombázták. Ez a tény persze nem jelenti azt, hogy ne lennének a városban olyan pontok, ahol ömlik a víz. Néhány gyerek a bombázások árnyékában látszólag önfeledten fürdik az egyik elárasztott bombatölcsérben.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?