Újabb kórházakat bombáztak le Aleppóban

Légitámadás ért szerda hajnalban egy kórházat az észak-szíriai Aleppónak a lázadók kezén lévő részén egészségügyi tisztségviselők és helyi lakosok beszámolói szerint.

A lázadók ellenőrizte városrész legnagyobb sürgősségi kórházának, az M10-esnek az egyik radiológusa elmondta, hogy egy repülőgép kifejezetten az épületre lőtte ki rakétáit. Az intenzív osztályon törmelékek hullottak az ott ápoltakra, rakéták találták el a kórház oxigén- és az áramtermelő generátorát, és megszűnt annak ivóvízellátása is. A betegeket átszállították egy másik kórházba - tették hozzá más egészségügyi alkalmazottak.

Találat ért egy pékséget is az al-Maádi városrészben, miközben sok lakos állt ott sorba hajnalban - mondták lakosok. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat úgy tudja, hogy a pékséget tüzérségi lövedék találta el, és legalább hat ember meghalt.

Egy másik kórház, az M1-es alkalmazottai szerint az ő intézményüket is rakétatalálat érte, és meghalt két súlyos beteg.

A lázadók ellenőrizte városrészben nyolc kórház van, ezek közül így már csak hat működik, és három tud sürgős ellátást végezni. Adham Szahlul, a jelenleg a törökországi Gaziantepben székelő Szíriai Amerikai Orvos Társaság egyik tagja kijelentette, hogy a szíriai légierő szándékosan a kórházakat támadta a kormányerőknek a város teljes bevételét megcélzó hadjárata keretében, "hiszen tudják, hogy ezek hol vannak".

Kapcsolódók

Kimaradt?