Likvidálták az Iszlám Állam propagandaminiszterét

Az amerikai vezetésű koalíciós erők végeztek Vail Adil Haszán Szalmán al-Fajáddal, akit az Iszlám Állam „tájékoztatási minisztereként”  tartanak számon - közölte pénteken az amerikai védelmi minisztérium.

A Pentagon közleményben jelentette be, hogy Rakka közelében - vagyis annak a városnak a környékén, amelyet az Iszlám Állam (IÁ)  szíriai főhadiszállásaként, központjaként tartanak számon - az amerikaiak vezette koalíciós erők célzott légitámadásban végeztek Vail Adil Haszán Szalmán al-Fajáddal, akit a terrorszervezet "tájékoztatási minisztereként" tartottak számon.

Peter Cook, a Pentagon szóvivője egyúttal azt is közölte, hogy a terroristával még szeptember 7-én végeztek a koalíciós erők. A szóvivő elmondta azt is, hogy ez a terroristavezér "felügyelte" az Iszlám Államterroristái által végrehajtott kínzásokról és kivégzésekről készülő videókat. A védelmi minisztérium információi szerint ő volt a dzsihadista szervezet augusztus 30-án likvidált második számú vezetőjének, Abu Mohammed al-Adnaninak a jobbkeze.

Kimaradt?