banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Hivatalos: az eltűnt maláj gépé a megtalált szárnydarab

Már hivatalosan is megerősítették, hogy a több mint két éve eltűnt maláj utaszállítóhoz, az MH370-es járathoz tartozott a szárnydarab, amit Tanzániában találtak meg.

A több mint két éve eltűnt malajziai utasszállító repülőgéphez tartozik az a nagy méretű roncsdarab, amelyet júniusba Tanzániában találtak - közölte az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal (ATSB), ismertetve az elvégzett vizsgálat eredményeit.

A szakértők a kódok, gyártási számos és más adatok alapján bizonyítottnak találják, hogy a június 20-án Tanzániában talált szárnydarab az MH370-es járattól származik. A Malaysia Airlines légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járata 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án tűnt el röviddel a felszállás után, és az eredeti útvonalról teljesen letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhanhatott le.

Az ügyet vizsgáló szakemberek eddig csak a Franciaországhoz tartozó indiai-óceáni Réunion szigetén tavaly júliusban előkerült roncsdarabról erősítették meg, hogy az eltűnt gép része, de találtak még több más olyan roncsdarabot Mozambik, a Dél-afrikai Köztársaság és Madagaszkár területén is.

A Boeing 777-es típusú gép roncsai utáni kutatás már több mint két éve folyik az Indiai-óceán térségében, de egyelőre kevés eredménnyel.

Eddig csaknem 110 ezer négyzetméteres területet kutatták át. Malajzia, Kína és Ausztrália nemrég be is jelentette, hogy a keresést felfüggesztik, ha nem találják meg a gépet a még átfésülésre váró 10 ezer négyzetkilométeres övezetben.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?