Az eltűnt maláj gép újabb darabjaira bukkantak Madagaszkár partvidékén

A több mint két éve eltűnt maláj repülőgép újabb darabjaira bukkant Madagaszkár keleti partvidékén egy férfi, aki már korábban is talált az utasszállítóhoz tartozó elemeket - közölték pénteken tisztségviselők.

A BBC brit közszolgálati adó internetes oldalán azt írta, hogy Blaine Gibson, egy amerikai ügyvéd, egy üléshez tartozó, ruhaakasztónak használatos gombot, valamint egy méhsejtszerű anyagot talált. A férfi fényképeket is készített a leletekről, továbbá értesítette az ausztráliai közlekedésbiztonsági hivatalt.

Idén februárban Gibson Mozambik partvidékén már talált roncsdarabokat, amelyekről szakértők megállapították, hogy az eltűnt maláj Boeing 777-eshez tartoztak.

A talányos ügy egy további fejleménye, hogy egy férfi az Ausztrália déli részén fekvő Kenguru-sziget partján talált egy roncsdarabot, amelyet az ATSB hamarosan megvizsgál. Dan O'Malley, a hivatal szóvivője csütörtökön azt közölte: értesültek a leletről, azon munkálkodnak a sziget tisztségviselőivel, hogy azt eljuttassák hozzájuk. Készült ugyanakkor egy videofelvétel is a tárgyról, amelyen a "No step" (Ne lépj rá!) felirat látható, akárcsak azon a roncsdarabon, amelyre Blaine Gibson bukkant februárban Mozambikban.

Az elmúlt időben már több roncsdarab került elő különböző helyszíneken, de a hatóságoknak eddig még nem sikerült megtalálni a repülőgép törzsét, és más fő darabját.

A gép eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye. A Malaysia Airlines légitársaság utasszállítója Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén, de nyoma veszett egy órával a felszállás után, 2014 márciusában. Az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban folytatott intenzív kutatások egyelőre kevés eredménnyel jártak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?