Egyesült Fekete Államokat hoznának létre az USÁ-ban

Az Új Fekete Párducok Párt védelmi miniszteri pozícióját betöltő Babu Omowale egy rádiónyilatkozatában azt mondta, hogy az USA délkeleti államaiból – Louisiana, Mississippi, Dél-Karolina, Alabama, Georgia – kell létrehozni a feketék új országát.

Omowale szerint ha a feketék elkezdenek betelepülni, akkor nagy valószínűséggel a többségi fehér társdalom el fogja hagyni az adott államot. Először a feketéknek a saját kezükbe kell venniük a visszafoglalt területeken a gazdaságot, a politikát és az oktatást – így a különálló fekete államokból létrejöhet az egységes fekete állam.

A párt vezetője azt mondta, tudják, hogy nincs arra mód, hogy teljesen kiszakadjanak az Egyesült Államokból: első lépésben gazdaságilag akarnak függetlenedni, hogy később bevezethessék a feketék dollárját. Az iskolákban a feketék történelmét akarják taníttatni, hogy az emberek megismerhessék az igazságot az afroamerikaiakról – írja a vs.hu.

Omowale egyébként a Huey P. Newton Lövészklub alapítója is, és a fekete közösségi rendezvényekről ismerte a dallasi lövöldöző Micah X. Johnsont is. Johnson tettéről Omowale a Reutersnek azt nyilatkozta: "Nem bocsátjuk meg, nem támogatjuk, de megértjük."

Címlapi illusztrációnk forrása: blackmattersus.com

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?