Az EU meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat

Az unió egy évvel meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat, így azok legalább 2017 júniusáig érvényben maradnak.

Egy évvel meghosszabbította az Oroszország ellen a Krím félsziget elcsatolása miatt hozott szankcióit az Európai Unió - jelentette be közleményben az uniós tanács pénteken. A kereskedelmi és befektetési tevékenységeket korlátozó intézkedések a most hozott döntés értelmében 2017. június 23-ig maradnak érvényben - derül ki a közleményből.

Előző nap Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is felszólalt a szentpétervári gazdasági fórumon, Juncker-kaliberű politikus a Krím elcsatolása óta nem járt hivatalos úton Oroszországban. Ebből egyesek arra következtettek, hogy az EU a szankciók feloldására készülhet, az orosz külügyminiszter például azt nyilatkozta, lassan megszűnik a patthelyzet Moszkva és a nyugati országok közt. Juncker már akkor azt mondta, látogatása nem jelenti a szankciók végét.

Az orosz gazdaságfejlesztési miniszter korábban azt mondta, az orosz gazdaság alkalmazkodott a nyugati szankciókhoz, már nincs negatív hatásuk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?