Francia terroristát fogtak az ukrán határőrök

Franciaországi terrortámadáshoz szállított fegyvereket és robbanószereket az a francia állampolgár, akit az ukrán hatóságok tartóztattak le  az ukrán-lengyel határon – írja az MTI az M6 francia tévécsatorna nyomán.

Az M6 szerint a 25 éves férfi autójában többek között rakétavetőket és Kalasnyikov gépkarabélyokat találtak. Oleh Szlobodin, az ukrán határőrség szóvivője megerősítette a letartóztatást, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) azonban nem nyilatkozott az értesüléssel kapcsolatban. A tévéadó szerint a férfi a fegyvereket egy tervezett támadáshoz szállította volna Franciaországba. A francia hatóságok kérvényezték a férfi kiadását. 

Az európai hatóságok folyamatos riadókészültségben vannak azóta, hogy a tavaly novemberi párizsi vérengzésekben 130, a Brüsszelben végrehajtott márciusi kettős terrortámadásban pedig 32 embert öltek meg. Az Egyesült Államok pedig kedden figyelmeztette az állampolgárait további terrortámadások lehetőségére Európában, amelyek a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság helyszíneit is célba vehetik.

Kimaradt?