Különadót vezet be a romániai kamionosok miatt Budapest egyik kerülete

Napi 350, azaz évi 127 ezer 750 forintos különadóval akadályozná meg Budapest XXIII. kerülete, hogy ezerszám jelentkezzenek be - többnyire román - kamionosok egy soroksári panzióba, ahol nem, vagy csak pár napig laknak.

Eddig közel kétezren jelentkeztek be fiktív módon a soroksári nagybani zöldségpiac területén működő panzióba; az intézkedéssel ennek próbálja elejét venni a fővárosi kerület. A három hete meghozott határozat szerint azoknak kell települési adót fizetniük, akik valamely szálláshelyre lakóként bejelentkeznek.

A döntés célja nem a bevételszerzés, hanem az, hogy megakadályozzák a tömeges fiktív bejelentkezést . Eddig ugyanis a 22 ezer ember lakta kerületben már mintegy kétezren jelentkeztek be a nagybani zöldségpiac területén működő panzióba. A jelenség egyik oka, hogy a szomszédban működik a Waberer's International Zrt. kamiontelepe, ahová sokan jöttek dolgozni a csíkszeredai létesítmény bezárása után, nekik pedig a lakóhelyhez kötött ellátások igénybevételéhez lakcímre van szükségük.

Kapcsolódók

Kimaradt?