Öngyilkos merénylet történhetett Isztambul központjában

Robbanás történt Isztambul központjában, az egyik legforgalmasabb sétálóutcában, az Isztiklalon, a város európai részében - tájékoztat az EuroNews az MTI-re hivatkozva. 

Eddig két halottról és hat sebesültről tudni.

A pontos körülmények egyelőre nem ismertek. Mentőautók érkeztek a helyszínre.

FRISSÍTÉS 1: Az első jelentések négy halottról szólnak, egyikük állítólag a merénylő. Legalább húsz ember megsérült.

Szemtanúk szerint rendőrségi helikopterek köröznek a városrész felett, az emberek pedig futva próbálnak elmenekülni a környékről. 

 
FRISSÍTÉS 2: A kormányzó, Vasip Sahin azt mondta, a sebesültek közül háromnak súlyos az állapota. A politikus ugyanakkor igyekezett megnyugtatni a lakosságot: szerinte hamisak azok a terjengő hírek, hogy újabb merényletekre kell számítani a város más részein.
 
FRISSÍTÉS 3: A török egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint 36-an sebesültek meg, 7 áldozat állapota nagyon súlyos. A sebesültek közül 12-en külföldi állampolgárok. A Reuters szerint az öngyilkos merénylő a tervezettnél hamarabb aktiválta a robbanószerkezetet. 
 
FRISSÍTÉS 4: Az egyik sebesült meghalt a kórházban, így a halottak száma ötre emelkedett.
 
FRISSÍTÉS 5: Egy magas rangú tisztségviselő szerint a nyomozás első eredményei azt mutatják, hogy az Iszlám Állam vagy az illegális Kurdisztáni Munkáspárt terrorszervezet követte el az isztambuli merényletet. Az illetékes azt mondta, hogy a támadót rendőrök akadályozták meg abban, hogy az eredeti célpontjánál robbantsa fel magát, és végül "félelmében" idő előtt léptette működésbe a testére rejtett pokolgépet. 
 
Múlt vasárnap autóba rejtett pokolgép robbant a török fővárosban, Ankarában, ott 37 ember vesztette életét.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?