Elsírta magát a svéd miniszter a menekültválság miatt

A svéd kormány kisebbik koalíciós pártja, a Zöld Párt vezetője elsírta magát a kormányfővel való sajtótájékoztatóján, miután kénytelen volt belemenni a menekültügyi szabályok szigorításába.

Åsa Romson a zöldpárti belső vitákról beszélt, melyek a svéd menekültpolitika szigorításáról szóltak. A vita során az elvek mellett a realitásokhoz ragaszkodtak, Romsont az elmúlt hét vitái meggyőzték arról, hogy pártjának önkormányzati képviselőit támogassa – az önkormányzatok jelezték, hogy nem tudnak megfelelő körülményeket biztosítani ekkora embertömeg számára, ami átfordult az eddig nyitott politika elleni fellépéssé.

A svéd kormány végül arról döntött, hogy az országba érkező menekültek csak meghatározott ideig tartózkodhatnak az országban – ennek lejártakor felülvizsgálják státuszukat, illetve korlátozzák az országba engedett menekültek bevándorlását abban, hogy a korábban érkezetteket egyesítsék külföldön tartózkodó családtagjaikkal.

Svédországba nagyjából naponta tízezer menedékkérő érkezik ezekben a hetekben, a 9 és fél milliós ország korábban 180 ezer menekült befogadását tervezte, ez a szám azonban a hatalmas migrációs hullám miatt már nem tartható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?