Anonymous: nem közöltük az Iszlám Állam újabb robbantási terveit

Cáfolta szombat este az Anonymous hekkercsoport, hogy övé lenne az a közlemény, amelyben azt írják, hogy feltörve az Iszlám Állam levelezését újabb európai merényletek terveiről értesültek. Szerintük őket hekkelték meg ismeretlenek, hogy pánikot keltsenek az újabb terrortámadások rémével.

Az Iszlám Állam újabb terveiről szóló értesülést több hírportál, köztük a Maszol is átvette, az IB Times cikke alapján. A CBS szerint az FBI megerősítette: tudnak a terrorfenyegetésekről szóló dokumentumról, de nem tartják „értékelhetőnek” az ebben foglalt információkat. Az Anonymous tevékenységével foglalkozó AnonNews Twitterén viszont azt írják, hogy fogalmuk sincs, honnan jöhetnek az újabb terrorakcióiról szóló pletykák.

Mint írtuk, egy Guy Fawkes maszkos személy korábban azt a bejelentés tette, hogy az Anonymous információi hét helyszínen terveznek vasárnap merényleteket az iszlám dzsihadista terroristák: támadás készül Párizs ellen, de az Egyesült Államokban, Indonéziában, Olaszországban és Libanonban is kiszemeltek eseményeket az Iszlám Állam. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?