Ezek voltak a kommandósokat felrobbantani akaró terrorista nő utolsó szavai

Hangfelvétel és fotó is megjelent interneten arról a terrorista nőről, szerda hajnali párizsi rajtaütéskor felrobbantotta magát a merényletsorozat kitervelőjének búvóhelyén.

A nőt Hasna Aitboulachennek hívták, 26 éves volt, állítólag szeretett inni és rendszeresen cowboykalapot viselt. Amikor a francia különlegesek megpróbáltak behatolni a terroristák lakásába, Hasna a saját testére erősített bombával rohant feléjük.

A France2 közszolgálati televízió csütörtökön közzétette azt a hangfelvételt, amelyen a kommandósok tárgyaltak Hasna Aitboulachennel. A nő azt kérte, hogy engedjék kimenni a lakásból. Miután ezt a rendőrök nem tették meg, felrobbant a testére szerelt robbanószerkezet. Azt egyelőre nem tudni, hogy a nő maga vagy a rendőrök lövedékei hozták működésbe a bombaövet.

Mint ismert, a Párizs északi elővárosában szerda hajnalban végrehajtott hét órás rajtaütés során nyolc embert vettek őrizetbe a rendőrök, és legalább ketten haltak meg az akcióban. Az egyik halott Hasna Aitboulachen volt, a másik pedig Abdelhamid Abaaoud, a múlt heti 129 áldozatot követelő merényletek fő szervezője.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?