Washington Post: megölték a párizsi merényletek kitervelőjét

Egy harmadik holttestet találtak a rendőrök a törmelékek alatt abban a lakásban, amelyet a rendőrség hét órán keresztül tartott ostrom alatt Párizs egyik elővárosában. A Washington Post szerint a harmadik halott Abdelhamid Abaaoud, a merényletek kitervelője lehet.

Egy harmadik feltételezett merénylő holttestére bukkantak a törmelékek alatt a rendőrök abban a lakásban a Párizstól északra található Saint Denis elővárosban, ahova szerda reggel nagy erőkkel hatolt be a rendőrség – jelentette az i-Télé francia hírtelevízió.

A belügyminiszter korábban nem zárta ki, hogy egy harmadik terrorista is meghalt a rendőrök által indított ostrom kezdetén. Ezzel háromra emelkedett a hét órán át tartó rajtaütésben meghaltak száma, hét embert őrizetbe vettek.

François Molins főügyész szerda este csak annyit mondott, hogy Abaaoudék nincsenek őrizetben, ami azt is jelentheti, hogy nem voltak ott a szerdai akció helyszínén, de akár azt is, hogy Abdelhamid Abaaoud ott volt, de meghalt. Tény, hogy a francia lapok egyike sem erősítette meg a Washington Post információját.

A The Washington Post arról ír: az egyik terrorista, aki meghalt az ostromban Abdelhamid Abaaoud, a merényletek kitervelője lehet. Az információt két korábbi hírszerző is megerősítette. A másik halott Salah Abdeslam lehet.

A halottak egyike nő, az i-Télé szerint Abaaoud unokatestvére, aki felrobbantotta magát. A nőt korábban többször is kihallgatták a rendőrök kábítószerrel kapcsolatos ügyben, illetve az unokatestvérével kapcsolatban. Ő maga nem járt Szíriában.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?