Ismét kitört a pánik Párizsban, nem tudni az okokat

Ismeretlen okokból pánik tört vasárnap este a párizsi République (Köztársaság) téren, ahol ismét ezrek gyűltek össze, hogy a merényletek halálos áldozataira emlékezzenek.

A tér néhány perc alatt kiürült, a környéken helikopterek köröznek. A hírtelevíziók tudósítása szerint a környéken jelen lévő rendőrök szerint semmi gyanús nem történt. Vagy egy petárda robbant fel, vagy pedig téves hírek terjedtek a tömegben és az emberek azért kezdtek el pánikszerűen menekülni.

Hasonló téves hír okozott riadalmat a nem messze található Marais zsidó negyed egyik legfőbb utcájában, a rue de Rosiers-ban is. A pánik után azonban negyedóra múlva ismét megtelt a tér emberekkel.

Párizsban a rendkívüli állapot keretében jelenleg gyülekezési tilalom van érvényben. Ennek ellenére egész nap hömpölygött a csendes tömeg a belvárosban, óriási dugók alakultak ki, miután az emberek a támadások egymástól nem messze található helyszínei között zarándokolnak, virágokat, zászlókat, üzeneteket helyeznek el, mécseseket gyújtanak. Az emlékezők között nagyok sok kisgyerekkel érkező családot látni.

Kapcsolódók

Kimaradt?