Kardos ámokfutó támadt egy svéd iskolára

Diákjai előtt ölt meg egy tanárt egy kardos támadó egy svéd iskolában. Legalább két tanulót megsebesített, mielőtt a rendőrök lelőtték. Az ámokfutó nem halt meg, kórházban lábadozik. Egy szemtanú diák drámai jelenetekről számolt be.

Maszkos, kardos támadó rohant be csütörtökön egy iskolába a svédországi Trollhattanban. Megölt egy tanárt, és legalább két diákot megsebesített, mielőtt a rendőrök meglőtték - jelentette a BBC.

A támadó nem halt meg, egy közeli kórházban ápolják - közölte a rendőrség. Egy kórházi szóvivő elmondta, hogy a támadásban megsérült diákok fiatalok, de nem gyerekek. "Néhányuknak súlyos sérülései vannak, éppen operálják őket" - mondta.

A Kronan iskolába négyszász diák jár, a támadás a büfé környékén történt. A gyerekek futva menekültek ki az épületből.

A rendőrség közlése szerint a húszas éveiben járó támadónál több fegyver is volt, köztük legalább egy késre emlékeztető tárgy. Két lövést adtak le rá, az egyik eltalálta a támadót, akinek egyelőre nem ismertek a motivációi.

Látta, hogyan ölték meg a tanárát

"A teremben ültem, amikor az egyik osztálytársamat felhívta a nővére, hogy gyilkos van az iskolában. Ezért bezártuk az ajtót, de a tanárunk még kint volt a folyosón. Figyelmeztetni akartuk, ezért néhányan kimentünk, és akkor megláttam a gyilkost, kard volt nála és maszkot viselt. Leszúrta a tanárunkat" - mondta egy diák a The Local című helyi lapnak. A tanuló elmondása szerint a gyilkos üldözni kezdte őt, ezért beszaladt egy másik terembe. "Ha nem szaladtam volna, engem is megölt volna. Nagyon félek. Mindenki fél itt."

Kimaradt?