Felszabadító rendetlenítésre biztatta a pápa a fiatalokat

Ferenc pápa paraguayi látogatása utolsó eseményén több tízezer fiatallal találkozott, és arra kérte őket, hogy csináljanak rendetlenséget, majd utána segítsenek helyreállítani a rendet.

„Írtak egy beszédet nekem, amelyet most el kellene mondanom, de a beszédek unalmasak" - mondta az ifjúsággal való találkozóján, nevetést és ujjongást kiváltva. „Csináljatok olyan rendetlenséget, amely felszabadítja a szívet, együttérzővé tesz bennünket, reményt ad nekünk!" - tette hozzá. Arra kérte a fiatalokat, hogy segítsék kevésbé szerencsés sorsú társaikat, és küzdjenek azért, hogy reményteli és méltóságteljes életet élhessenek.

Ferenc pápa nem először biztatta arra a fiatalokat, hogy csináljanak egy kis zűrzavart: megtette ezt már 2013-ban Brazíliában is, amikor azt kérte tőlük, hogy tegyék olyanná az egyházat, amely jobban kitekint a világra. Három országot - Ecuadort, Bolíviát és Paraguayt - érintő latin-amerikai körútjának végén, az elutazása előtt a katolikus egyházfő püspökökkel ebédelt, találkozott fiatalokkal, majd visszautazott a Vatikánba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?