Rakétával lőtték ki az Iszlám Állam második emberét (VIDEÓ)

Életét vesztette az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet második számú vezetője az Egyesült Államok vezette nemzetközi erők egyik légicsapásában Irak északi részén - jelentette be a bagdadi védelmi minisztérium szerdán.

"Hiteles titkosszolgálati információk szerint a koalíciós erők az IÁ második számú vezetőjét, Abu Alá al-Afarit vették célba Tal Afar körzetében" - írta a tárca a honlapján megjelent közleményben, hozzátéve, hogy a terrorvezérre egy mecsetben csaptak le, ahol más radikális vezetőkkel találkozott. 

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma nem tudta megerősíteni az Afari likvidálásáról szóló híreket. A nemzetközi szövetség azonban közölte, hogy az utóbbi 24 órában valóban bombázták az említett térséget, s megsemmisítették ott a lázadók egyik állását. 

A The Guardian című brit napilap arról írt néhány héttel ezelőtt, hogy Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője életveszélyesen megsebesült egy márciusi légitámadásban. Bizonyos források szerint azóta a "kalifa" jobbkeze, Abu Alá al-Afari vette át a szervezet irányítását. 

Az Egyesült Államok és szövetségesei augusztus óta hajtanak végre légitámadásokat a Szíriában és Irakban is jelentős területeket elfoglaló Iszlám Állam állásai ellen.

Kimaradt?