Brüsszelben népszerűsítette Erdélyt a Studio Transylvania egyesület

A brüsszeli székhelyű Studio Transylvania egyesület10-én Erdélyt népszerűsítő standdal vett részt a Tervueren sugárút átadásának 118. évfordulóját ünneplő fesztiválon.

A Studio T egyedi, az egyesület csapata által szerkesztett szórólapokkal csábította a fesztivál résztevőit a standra, ahol az érdeklődők Erdélyről tudhattak meg több információt. A hagyományos, erdélyi román, szász és magyar motívumokkal díszített sátorban a nemzetközi közönség egy kvízen mérhette fel a tudását a régióról. A földrajzi elhelyezkedéstől, a gasztronomiai specialitásokon, hagyományos ízeken keresztül a híres emberekig 5 kérdést kellett megválaszolniuk a résztvevőknek, a helyes válaszadók pedig egy zacskó pufuleti-et nyerhettek.

A standon megtekinthető volt Michal Huniewicz, londoni fényképész Erdélyben készített fotóriportja, illetve a Pont csoport által kezdeményezett Kastély Erdélyben projekt néhány kastélyt ábrázoló plakátja is.

"5-10 perc alatt minimális információt lehet átadni egy fesztiválozónak" – mondta az egyesület vezetője, Bartos Csaba – "ezért minden résztvevő személyes bánásmódban részesült, az egyesület tagjai személyes élményekkel, mosollyal próbálták meggyőzni a fesztivál nemzetközi résztvevőit, hogy látogassanak el Erdélybe. A pozitív visszajelzések bizonyítják, hogy célunkat elértük, a csapat önkénteseinek sikerült kreativitással, lelkesedéssel feltenni Erdélyt, mint turisztikai célpontot a résztvevők mentális térképére. Mi megtettük az első lépést, most az otthoniakon a sor, hogy minőségi szolgáltatásokkal, érdekes programokkal megfogják az odalátogatókat".

Az esemény minden várakozást felülmúlt, a sikert az is bizonyítja, hogy több mint 150 személy vett részt a kvízen, a szórólapokon keresztül pedig több mint 2000 emberhez jutott el az információ, hogy Erdély egy vonzó turisztikai célpont.

Az egyesület a jövőben is részt kíván venni hasonló rendezvényeken, ezért pályázatot hirdet hamarosan, amelyre olyan erdélyi partnerek jelentkezését várja, melyek be szeretnék mutatni tevékenységüket, szolgáltatásaikat a brüsszeli nemzetközi közösségnek.

„Ha csupán 20 ember látogat el egy hétvégére Erdélybe az akciónak köszönhetően, az már minimum 2-3000 euró bevételt jelent az otthoni vendéglátó-ipari egységeknek. Nem beszélve arról, hogy a jó élmény hatására ezek az emberek visszatérhetnek, további látogatókat generálhatnak a jövőben” - állítja Kovács Richárd, vezetőségi tag.

Kapcsolódók

Kimaradt?