Letartóztattak egy romániai házaspárt Magyarországon

Előzetes letartóztatásba helyezett a napokban a Pécsi Járásbíróság egy romániai házaspárt, mert a gyanú szerint a közelmúltban kiraboltak egy 81 éves asszonyt Cserkúton – írja törvényszéki forrásokra hivatkozva a pecsiujsag.hu.

A bíróság közlése szerint a férfi és a nő április 17-én a nyitott lakásajtón keresztül jutott be a családi házba, miközben a tulaj a szobájában aludt. Kutatni kezdtek, a hangokra azonban felébredt az asszony, s kérdőre vonta őket, mit keresnek a lakásban. Azt válaszolták, hogy ágyneműt akarnak értékesíteni. A korábban agyvérzést szenvedett, ezért nehezen mozgó asszony közölte, nem akar vásárolni semmit, és felszólította őket a távozásra.

Hasztalan, mert ott maradtak. Egyikük észrevette a nyakában lévő nyakláncot, amit le akart tépni, de azt megakadályozta, mire a támadó a még mindig az ágyában fekvő asszonyt rövid ideig a falhoz szorította. Ezt követően folytatták az értékek utáni kutatást, felforgatták az ágyakat és az egyik párna alatt megtalálták a sértett pénztárcáját. A benne talált hétezer forintot elvették, majd elhagyták a lakást.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak külföldi állampolgárságára és életvitelére, valamint a cselekmények tárgyi súlyára figyelemmel feltehető, hogy szabadlábra kerülésük estén a hatóság elől elszöknének, jelenlétük ezért csak előzetes letartóztatásukkal biztosítható.

Kimaradt?