Szorul a hurok a párizsi merénylet elkövetői körül

Crépy-en-Valois-ban bujkál az a két férfi, akik szerda délben vérfürdőt rendeztek a Charlie Hebdo című lap szerkesztőségében. Kommandósok zárták körbe a települést, egyelőre arra várnak, hogy beazaonosítsák a gyanúsítottakat, Chérif és Said Kouachi-t.

A tegnapi merénylet két gyanúsítottja szökésben van, a rendőrség a jelek szerint tudja, hol vannak: Párizstól 60 kilométerre északkeletre lévő Crépy-en-Valois városában barikádozták el magukat egy házban. Ezt a kommandósok körbevették, a város fölött helikopterek köröznek.

A testvérpár egy Renault Ciloval menekült, közben kirabolt egy benzinkutat is. Hátrahagyott autójukban Molotov-koktélokat és dzsihadista zászlókat találtak. A rendőrök korábban attól tartottak, vissza akarnak menni Párizsba, ahol véres támadással ölhetik meg magukat.

A támadás harmadik gyanúsítottja éjjel föladta magát, azt mondja, ártatlan, a támadás alatt iskolában volt, csak azért jelentkezett a rendőrségen, mert a közösségi oldalakon látta emlegetni a nevét a támadással kapcsolatban. Alibijét osztálytársa is megerősítette.

A rendőrség eddig hét embert vett őrizetbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?