Lerománcigányozták a nagyváradi származású fideszes jelöltet

Eldurvult az önkormányzati kampány Magyarországon. Több fórumozó a csepeli fideszes polgármesterjelöltet, a nagyváradi születésű Borbély Lénárdot román cigánynak nevezte – számolt be a Hír TV.

„Meg ne lássalak az utcán, mert eláslak ott helyben élve” – ezt üzente a csepeli alpolgármesternek, Ábel Attilának egy fórumozó a Csepel.infó oldalon. Megfenyegették a fideszes városvezetés többi tagját is, Borbély Lénárd alpolgármestert román cigánynak nevezték, Németh Szilárd kerületvezetőről pedig azt írták: rágyújtotta kislányára a házukat.

 „A polgármesterjelöltünk, Borbély Lénárd nagyváradi születésű, személyesen őt lerománcigányozták. Elképesztő az a gyűlöletkeltés, amit a baloldalon művelnek” – fogalmazott Németh Szilárd. A polgármester szerint a fórumozók arról az egyedi hálózati azonosítóról írtak, amelyről korábban Horváth Gyula, a baloldal közös polgármesterjelöltje is.

A korábban szocialista, most a Demokratikus Koalíció színeiben induló Horváth Gyula azt állította, hogy a Hír TV-től hallott először a rágalmazó üzenetekről, és elhatárolódik tőlük. A baloldal közös jelöltje szerint a választási kampányok gyakori velejárója a sértegetés.

Kapcsolódók

Kimaradt?