A Fidesz szerint Szanyi Tibor újból románozott

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja újból románozott közösségi oldalán a Fidesz szóvivője szerint. A szocialisták EP-listavezetője ezzel elárulta: sem ő, sem pártja nem képes képviselni a határon túli magyarságot - mondta kedden Zsigó Róbert.

Szanyi Tibor több bejegyzést is szentelt az elmúlt napokban Tőkés László személyének. A Magyar Szocialista Párt EP listavezetője Facebook-oldalán kijelentette: aki a Fideszre szavaz május 25-én, az arra a Tőkés Lászlóra szavaz, aki korábban Romániát képviselte az Unióban.

Zsigó Róbert a Fidesz szóvivője szerint Szanyi Tibor ugyanott folytatja a gyűlölködést és az uszítást, ahol korábban abbahagyta. A szóvivő szerint a napokban az MSZP-s politikus egy közösségi oldalon "a sorok között lerománozta" a külhoni magyarokat, és azon "bosszankodott", hogy egyeseknek miért volt olyan fontos onnan szavazniuk.

Szanyi Tibor korábban is lerománozott külhoni magyarokat. Az EP-listavezető a Békemeneten vonuló pártiumi magyarságot is "anyanyelvükön", románul kívánta köszönteni. Végül ezt nem tette meg, gondolatain utólagosan igyekezett puhítani. Mint elmondta, mindenki, aki román állampolgár, az román is.

A Fidesz szóvivője elmondta: sokat elárul az MSZP-ről, hogy olyan embert választott EP-listavezetőjének, aki a külhoni magyarokról újra és újra becsmérlően beszél, és elvitatja tőlük magyarságukat. "A mostani sértegetés és gyűlöletkeltés jóval többről szól, mint Szanyi Tiborról. Hiszen ő a szocialisták első számú EP-képviselőjelöltje" - mondta Zsigó Róbert. A párt szóvivője kiemelte: "több józanságot kérünk Szanyi Tibortól" és a szocialistáktól.

Kapcsolódók

Kimaradt?