Ausztrál kormányfő: lehet, hogy a maláj gép tárgyaira bukkantak

Lehet, hogy az eltűnt malajziai repülőgéphez tartozó tárgyakat észleltek az Indiai-óceán déli részén – mondta vasárnap Tony Abbott ausztrál miniszterelnök. Azért hozzátette azt is, ez még nincs megerősítve.

Előző nap ugyanis egy ausztrál repülőgép észlelt több tárgyat is, amelyek kisebb területre összpontosultak. Abbott azt is hozzátette, hogy az eltűnt Boeing 777-es gép kutatásába négy újabb - két kínai és két japán - repülőgép is bekapcsolódott. Azzal kapcsolatban, hogy szombaton Kína újabb műholdfelvételeket hozott nyilvánosságra, Tony Abbott azt mondta, azokon legalább egy nagy tárgy látható. Szerinte egyre nagyobb a remény arra, hogy a hatóságok megoldhatják az eltűnt repülőgép rejtélyét.

Kína szombaton azt közölte, hogy a "déli kutatási övezetben" (az Indonéziától az Indiai-óceán déli részéig terjedő térségben, az ausztráliai Perth-től 2500 kilométerre) a műholdfelvételeken nagyon nagy, 22-szer 30 méteres tárgy látható.

Szombaton a kutatócsoport fából készült raklapokat és hevedereket is talált, erről az ausztrál hatóság egyik munkatársa számolt be. Ilyen fa raklapokat pedig a légiszállításban is gyakran használnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?