Őrizetbe vették az antiszemita francia humoristát

Az elcsalt adók behajtása miatt érkeztek hozzá végrehajtók, akiket elhajtott, majd valaki a házból még rájuk is lőtt - ezután vették őrizetbe az antiszemita megnyilvánulásairól (illetve az adócsalásról is) ismert francia humoristát, Dieudonné M'Bala M'Balát.

Az utóbbi pár napban azért cikkeztek Dieudonné M'Bala M'Baláról a lapok, mert az általa elterjesztett, quenelle-nek nevezett karmozdulat használatáért eltiltást kaphat Nicolas Anelka, az angol West Bromwich Albion focicsapat francia csatára. A quenelle ugyanis sértő egy bemutatás, bár arról folyik a vita, hogy antiszemita-e, vagy sem, és hogy hasonlít-e a náci karlendítésre, vagy sem. Dieudonné a humorista, aki kitalálta, mindenesetre hirhedt antiszemita.

Szerdán azonban azért vették őrizetbe, mert amikor két napja az általa elcsalt tetemes adó behajtása ügyében bírósági végrehajtók jelentek meg nála, akkor előbb nem vette át a végzést, amit hoztak, majd amikor távoztak, valaki gumilövedékkel tüzelt kocsijukra a kerítés fölött, bár azt nem látta a végrehajtó, hogy pontosan ki. Dieudonné egyébként 887 ezer euróval jön a francia államkasszának.

Kapcsolódók

Kimaradt?