Potápi Árpád nekiment a Tőkés Lászlót bíráló DK-nak

Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának elnöke szerint kádári mentalitást tükröz a Demokratikus Koalíció nyilatkozata, amelyben a román belügyekbe való beavatkozásnak nevezték a Tőkés László kitüntetéséről szóló testületi állásfoglalást.

Potápi Árpád János, a testület fideszes elnöke szerdán így reagált az ellenzéki tömörülés keddi állítására, hogy "Orbánék mostani parlamenti állásfoglalása következetlen és álságos is: a magyar törvényhozás most hivatalosan nyilvánít véleményt egy romániai kitüntetés sorsáról, amellyel beavatkozik a román belügyekbe, és oktalan módon felnagyít egy alapvetően jelentéktelen kérdést". A Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja által aláírt közlemény szerint Tőkés az elmúlt években hihetetlen károkat okozott Magyarországnak.

A kormánypárti politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte a bizottság hétfői ülését és a napirendi pont tárgyalását. Kiemelte: az ülésen részt vettek a Fidesz, a KDNP, a Jobbik, az LMP politikusa, valamint két független képviselő, akik közül az egyik az Együtt-PM színeiben politizál. A  bizottság az állásfoglalást egyhangúlag, 14 igen szavazattal hagyta jóvá. 

Potápi Árpád János kiemelte: így nem állja meg a helyét, hogy a Fidesz, illetve Orbánék állásfoglalása lenne, amit elfogadtak. 

    

Kapcsolódók

Kimaradt?