Jó hírek Európából: Belgiumban minden járványadat javult a hét folyamán

Folytatódott a koronavírus-fertőzés miatt kórházba szállítottak, a kórházban ápoltak és az intenzív osztályokon kezeltek, valamint a járvány miatt elhunytak számának csökkenő tendenciája Belgiumban, ahol az előző hét adataihoz képest jelentősen, huszonegy százalékkal 4165-re zsugorodott az új fertőzöttek napi átlagos száma is - közölte az illetékes belga közegészségügyi intézet vasárnap.

A jelentés szerint a hét folyamán átlagosan naponta 316,4 embert szállítottak kórházba, ami 34 százalékkal kevesebb, mint az előző héten. A járvány megjelenése óta 40 498-an kerültek kórházba a fertőzéssel összefüggésben Belgiumban.

Kórházban jelenleg 5017 embert ápolnak, 7 százalékkal kevesebbet, mint egy hete. Intenzív ellátásban 1201 beteg részesül, ez 4 százalékkal marad el az egy hete közzétett adatoktól. A hét folyamán átlagosan 172-en haltak meg a fertőzés szövődményeiben, ez heti viszonylatban 16,2 százalékos csökkenést jelent. A járvány kezdete óta 15 522 áldozata van az új típusú koronavírusnak Belgiumban.

A legtöbben, 7215-en Flandriában, az ország északi, flamand nyelvű tartományában haltak meg, a déli, francia nyelvű Vallóniában 6045-en, a Brüsszeli régióban pedig 2262 ember halt meg a fertőzéshez köthetően. A pozitív vírustesztek aránya országosan 16,4 százalék. Az országban 556 904 ember fertőződött meg a járvány megjelenése óta.

Belgiumban is gyártanak majd oltóanyagot

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap vasárnap közétett cikkében arról számolt be, hogy a Pfizer nevű amerikai gyógyszercég a német BioNTech vállalattal közösen fejlesztett, koronavírus elleni oltóanyagát Amerikán kívül a belgiumi üzemében tervezi gyártani.

A napilap szerint amennyiben az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezi az oltás európai forgalmazását, az észak-belgiumi Antwerpentől délre, Brüsszeltől észak felé mintegy 30 kilométerre található Puurs városában lévő üzemben akár már a jövő év elején megkezdődhet a sorozatgyártás. 

(Címlapfotó: Brüsszel | Forrás: Pexels)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?