Barbra Streisand Disney-részvényeket ajándékozott George Floyd lányának

Barbra Streisand amerikai színész-énekesnő Disney-részvényeket ajándékozott George Floyd lányának, Gianna Floynak.

A rendőri intézkedés közben meghalt afroamerikai George Floyd hatéves kislánya a hétvégén osztott meg egy posztot Instagram-oldalán. A képen egy levelet és bizonylatot tart a kezében, a képaláírásban pedig a színész-énekesnőnek mond köszönetet azért, amiért Disney-részvényes lehet - írja a The Hollywood Reporter. Azt nem tudni, pontosan mennyi részvényről van szó, de a piac pénteki zárása szerint a Disney-részvények egyenkénti értéke jelenleg 115,49 dollár.

Nemrég Kanye West hozott létre Gianna számára egy alapot, mely teljes mértékben fedezheti Gianna oktatásának költségeit. Az elmúlt héten a Texasi Déli Egyetem jelentette be, hogy teljes ösztöndíjat biztosít a lánynak, amennyiben továbbtanulásakor ezt az intézményt választja. A GoFundMe közösségi finanszírozással foglalkozó oldal emellett több mint 2,1 millió dollárt gyűjtött a lány javára.

Május 25-én Minneapolisban négy rendőr igazoltatta a 46 éves afroamerikai George Floydot. A férfit az úttestre szorították és megbilincselték, majd az egyik rendőr a nyakára térdelt. Az áldozat levegőért könyörgött. A halottkém jelentése szerint Floyd az ötödik percben meghalt. Az eset hetek óta tartó tiltakozáshullámot váltott ki az Egyesült Államokban és világszerte.

Kapcsolódók

Kimaradt?