Drámai a helyzet Olaszországban: egy nap alatt közel 800-an haltak meg

FRISSÍTVE - Az utóbbi huszonnégy órában az eddigi legtöbbel, 793 fővel 4825-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság szombat esti tájékoztatója szerint. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén hasonló mértékben 4821-gyel emelkedett, és elérte 42 681-et.

Ugyanakkor a gyógyultak száma is az eddigi legtöbbel, 943-mal ugrott egy nap alatt, és túllépte a hatezret. Az elhunytak száma egy nappal korábban 627 volt. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma az utóbbi egy hónap alatt 53 571-re emelkedett.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma az utóbbi egy hónap alatt 53 571-re emelkedett. A jelenleg beteg 42 681 személyből több mint húszezer szorul kórházi kezelésre, hét százalékuk intenzív osztályon. Silvio Brusaferro a Közegészségügyi Hivatal (Iss) vezetője elmondta, "a tetőzés pillanata nem számítható ki előre, akkor fog bekövetkezni, amikor utána csökkenésnek indul a betegek száma".

Angelo Borrelli, a polgári védelmi hatóság vezetője kifejtette, nagyon sok orvos válaszolt az egészségügyi dolgozók országos mozgósítására, amellyel a már nyugdíjas orvosokat, valamint a magánkórházakban dolgozókat is arra kérték, jelentkezzenek a közkórházakban. Hétfőtől 52, Kubából érkezett orvos is munkába áll az észak-olaszországi kórházakban.

A tájékoztatón elhangzott, hogy Olaszország középső és déli részén ezidáig sikerült megfékezni a diagnosztizált betegek és a halottak napról napra történő növekedését: az országnak ebben a felében összesen 70-en haltak meg az utóbbi egy napban.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?