Az évszázad vihara Japánban: több halott, tucatnyi eltűnt, leállt a metró is

Legkevesebb öt ember meghalt és tizenegyen eltűntek, amikor lesújtott a szigetországra szombaton a Hagibisz tájfun. A Kyodo japán hírügynökség összesítése szerint országszerte mintegy 90 ember sérült meg az ítéletidő miatt. 

A folyók sok helyen kiléptek medrükből és elárasztották a lakott területeket. Honsun, Japán legnagyobb szigetén mintegy 6 millió embernek tanácsolták, hogy hagyják el otthonukat. Az érintett területeken leállt a vasúti közlekedés és a repterek is bezártak.

Tokióban, valamint az ország középső és keleti részén vasárnap reggel visszavonták a kitelepítési utasításokat, vasárnap a vasúti közlekedés és a Haneda repülőtér forgalma is újraindult annak ellenére, hogy egyes járatokat vasárnap is töröltek.

A tokiói metró egyelőre nem közlekedik, mert szakemberek ellenőrzik, hogy biztonságos-e a hálózat. A tájfun miatt háztartások százezrei maradtak áram nélkül. A Hagibisz vasárnap elhagyta a japán szigeteket, jelenleg 130 kilométerre található Mijakótól és továbbra is óránkénti 160 kilométeres széllel tombol, csak most már az Csendes-óceánon.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?