banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Hajószerencsétlenség a Dunán: újabb holttestet emeltek ki 60 kilométerrel délebbre

A múlt szerdai dunai hajóbaleset újabb áldozatát – egy dél-koreai férfi holttestét – találták meg a Fejér megyei Kulcsnál kedden – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A hatóságok továbbra is keresik az eltűnteket a folyó teljes déli szakaszán.

Korábban a Terrorelhárítási Központ (TEK) azt közölte: Kedden a kora reggeli óráktól folytatódtak a Hableány roncsának mentési munkálataival kapcsolatos egyeztetések és felderítő merülések. Azt írták: a szakemberek továbbra is kiemelt kockázati körülmények között dolgoznak, és tesznek meg minden azért, hogy a munkálatok sikerrel végződjenek. A magyar búvárok a reggeli merülés során a hajóroncs ablakában egy holttestet találtak, amelyet megjelöltek.

A holttest felhozatala – tekintettel az erős sodrásra és a nulla látási távolságra – bonyolult és nehezen kivitelezhető feladat elé állította a búvárokat és a tervezésben résztvevő szakembereket.

A délutáni merülés során, a részletes előkészítő tevékenység és a megfeszített, hatórás csapatmunka eredményeképp, sikerült a holttestet felszínre hozni.

17 embert még keresnek

Múlt szerda este nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elsüllyedt.

Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Hétfőn két ember, kedden – a hajóroncsból kiemelt áldozattal együtt – két ember holttestét találták meg, így jelenleg még 17 embert keresnek.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?