Aranyozott óriásburgerrel készülnek a császárváltásra Japánban

Kiváló minőségű wagyu marhahúsból és aranyporral meghintett zsemléből készített, 100 ezer jenbe (kb. 800 euró) kerülő óriásburgerrel készül egy tokiói luxusszálloda Naruhito japán herceg közelgő trónfoglalására és az új császári éra kezdetére.

A japán főváros előkelő Roppongi negyedében álló Grand Hyatt Tokyo szálloda The Oak Door étterme csütörtökön mutatta be a három kilogrammos fogást, amelynek borsos árú összetevői között libamáj és francia szarvasgombaforgács is szerepel.A Golden Giant Burger fantázianévre keresztelt szendvics nagyjából 25 centiméter széles és 15 centiméter magas. A hat-nyolc főnek elegendő harapnivalót egy üveg borral együtt szolgálják fel. A különleges burger április 1-jétől június végéig lesz elérhető.

A 85 éves Akihito japán császár 30 évnyi uralkodás után április 30-án lemond a trónról, és 59 éves fia, Naruhito trónörökös veszi át helyét május 1-jén.

Az uralkodó 2016-ban ritkaságszámba menő videóüzenetben jelentette be óhaját a lemondásra. Döntését hanyatló egészségi állapotával és azzal kapcsolatos aggodalmaival indokolta, hogy hajlott kora miatt nem tud eleget tenni kötelezettségeinek. Ő az első japán császár az elmúlt csaknem kétszáz évben, aki lemond a trónról.

Akihito április végi lemondásával véget ér uralkodásának korszaka is, amelyet a Heiszei (a béke elérése) korszaknak neveztek el. A Naruhito alatti éra elnevezését április 1-jén jelenti be a japán kormány.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?